Samsung SGH-U900 Soul

Samsung SGH U900 Soul
SGH-U900 Soul är en ny skjutbar mobil från Samsung. Det är en telefon med hög kvalitet och med en bra känsla i handen. Där andra skjutbara mobiler känns plastiga och ostabila har Samsung ersatt en stor del av materialet med borstat aluminium. Något som inte bara ger en skönare och tyngre känsla i handen, utan som också ser mer exklusivt ut. Något som förstärker det lyxiga intrycket är att ljudet kommer från Bang & Olufsen.

Bland det första som man lägger märke till är att telefonen har två skärmar. Den lilla pekskärmen används istället för en fyrvägsknapp eller joystick. Beroende på vilket program som är öppet så visas olika symboler på skärmen. Den lilla skärmen har tyvärr något lång svarstid. Detta märks framförallt när man klickar flera gånger i snabb följd, eftersom vissa tryckningar då missas eftersom skärmen inte hinner med. Den stora skärmen används som en vanlig skärm. Tack vare qvga-upplösning och TFT-teknik med 16 miljoner färger så ger den en mycket bra bild inomhus. I direkt solljus presterar skärmen dock sämre än andra liknande telefoner. Telefonens siffersats har stora knappar med en skön tryckkänsla. Telefonen har fått höga betyg för sin design. Den är smakfull och stilren. Även menysystemet är grått och avskapat, vilket matchar med telefonens utseende. Dock finns stora möjligheter att anpassa mobilen utifrån eget tycke och smak.

Samsung Soul passar bra som musikmobil, den klarar av riktigt stora minneskort och musikspelaren är lättanvänd och har många bra funktioner. Det finns en kamera med autofokus och fem megapixel. Kameran sitter dold bakom skärmen när mobilen är ihopfälld. När kameran används så byts ikonerna på pekskärmen ut mot ikoner som styr kameran. Utomhus tar mobilen riktigt bra bilder, men blixten inomhus är sämre än hos konkurrenterna. Dessutom är kameran långsam. Mobilens Internetuppkoppling klarar högsta hastighet, 7.2 Mbit per sekund, men webbläsaren och Internetprogrammen hör inte till marknadens bästa.

Samsung Soul, där Soul förresten står för Spirit of Ultra, är ett fullgott alternativ till dig som vill ha en skjutbar mobil med snygg design och hög kvalitet.

Hitta bästa pris för Samsung SGH-U900 Soul hos Prisjakt.nu.