Sony Ericsson G900

Sony Ericsson G900G900 från Sony Ericsson är ett prisvärt alternativ till dig som vill ha en pålitlig smartphone med många funktioner. För att vara en smartphone så är G900 förhållandevis liten och trots att den är byggd i plast så känns den ändå rejäl.

Idén bakom G900 var, enligt tillverkarna själva, att skapa en smart mobil för vanliga människor som vill ha lite mer funktioner än genomsnittsanvändaren, men som ändå inte vill ha en stor, tung och klumpig smartphone med mängder av avancerade funktioner. Sony Ericsson har lyckats bra med detta. Det här är en liten och smidig telefon, den känns mer som en vanlig mobil än en smartphone.

Telefonen styrs dels med en pekskärm, dels med en vanlig styrknapp. Dessutom medföljer en liten penna för dig som vill skriva eller rita med riktig precision. Mobilen har en kamera med fem megapixlar, fm-radio, en fin musikspelare och bra Internetfunktioner. Kameran kan dock inte mäta sig med de bästa kameramobilerna på marknaden då den saknar inbyggd blixt. Utomhusbilder blir för det mesta bra, men inomhusbilderna lämnar lite att önska när det gäller kvalitet. Webbläsaren från Opera är riktigt smidig. Telefonen har wlan, men den saknar Turbo 3G och GPS. Det inbyggda minnet är inte så stort, men det finns däremot plats för minneskort på upp till hela 8 gb.

Mobilen har några riktigt smarta vardagsfunktioner. På sidan av telefonen finns en låsknapp, där du kan låsa telefonen med ett enkelt handgrepp innan du lägger den i fickan. Telefoner med pekskärm har ju annars en tendens att ringa folk från telefonboken på egen hand från fickan. På sidan av telefonen finns också en lysdiod. Om den lyser grönt har du fått sms eller ett missat samtal. Om den lyser rött är det dags att ladda telefonen. Det finns också en bra kalender, adressbok och det är enkelt att snabbt skriva anteckningar.

Sony Ericsson G900 är mycket mobil för pengarna. Den erbjuder många funktioner och känns stabil och pålitlig. Ändå är den riktigt prisvärd. De enda minus är den lite för låga batteritiden samt att telefonen saknar Turbo 3G plus att den kräver adapter för vanliga hörlurar. Istället får du en snygg, smart mobil som dels har snygg design och dels känns lätt, kompakt och rejäl på samma gång.

Hitta bästa pris för Sony Ericsson G900 hos Prisjakt.nu.

Läs mer:
IDG: UIQ håller inte måttet

Leave a Reply

Your email address will not be published.