Samsung SGH-F480 Touchwiz

Samsung ville ge iPhone en match med sin nya SGH-F480 Touchwiz, men det räckte inte hela vägen fram. Dock har de lyckats skapa en snygg telefon med bra kamera och många andra finesser.

Samsung SGH-F480 Touchwiz

Touchwiz är namnet på Samsungs pekskärmsgränssnitt. Första gången vi fick se det nya gränssnittet var i Armanitelefonen som kom 2007. Nu är gränssnittet både utökat och förbättrat. Dock upplever många testare att menysystemet är rörigt och förvirrande. Webbläsaren är inte heller omtyckt bland testarna. Samsung har använt sig av den välkända, eller snarare ökända klassiska accessläsaren, men försökt anpassa den till pekskärm och på vägen blev den riktigt svårnavigerad.

Designmässigt har dock Samsung lyckats. Storleken på SGH-F480 är mindre än både iPhone och Touch Diamond. Den är 98 x 55 x 11,1 mm och väger 101 gram. Den har en tryckkänslig TFT-skärm på hela 2,8 tum med 262 000 färger och en upplösning på 240 x 320 pixel. Displayen är skarp och klar. Telefonen har ett skal i borstat aluminium, något som är snyggt, stilrent och dessutom har den en härlig känsla i handen.

Telefonen har musikspelare, FM-radio, kalender och fotoalbum. Kameran är på fem megapixel och är utrustad med autofokus, stabilisator, ansiktsigenkänning och fotolampa samt 4x digital zoom. För att sitta i en mobil så är det en riktigt bra kamera. Det inbyggda minnet är på 240 mb, men det finns plats för minneskort upp till hela 8 gb. Taltiden är cirka tre timmar och standbytiden upp till 250 timmar.

Sammanfattningsvis så är det en snygg mobil och själva idén bakom mobilen var bra, dock lämnar den lite att önska.

Hitta bästa pris för Samsung SGH-F480 Touchwiz hos Prisjakt.nu.

Läs mer:
IDG: Samsung SGH-F480: Nätt näthatare