Samsung Omnia SGH-i900

Samsung Omnia i900Omnia är Samsungs nya smartphone som är tänkt att utmana iPhone. Det är en riktigt snygg och välutrustad telefon. Det är en 3g-mobil med fyrbands GSM, wifi och GPS.

Telefonen styrs med fingret via den pekkänsliga skärmen. Samsung använder sig av sitt nya Touhwiz-system som gränssnitt och det fungerar riktigt bra. Tillvägagångssättet att navigera är nog det bästa någonsin med en telefon som använder sig av Windows Mobile. Att använda sig av pekfingret är smidigt, men det finns även en medföljande pekpenna för mer precision. Dock saknas någonstans att stoppa in pennan, typ en lucka på baksidan. Skärmen är stor, 3,2 tum, men har något låg upplösning och dessutom en ovanlig upplösning, 240 x 400 pixlar. Skärmen klarar 65 536 färger och har en bra färgåtergivning. Dock är den ljuskänslig. Däremot är telefonen väldigt snabb, stabil och responsiv.

Mobilen är väl utrustad med funktioner och mjukvara. Kamera och webbläsare har fått höga betyg från testare. Fem megapixel-kameran är snabb och tar bra bilder. Den har autofokus och led-blixtlampa. Mp3-spelaren ger ett bra ljud och Windows Media Player stöder divx-filer direkt. Dock saknar webbläsaren fullt stöd för flash och därför passar den bäst för mobilsidor. Exempelvis Youtube fungerar alltså dåligt med Omnia.

Lagringsutrymmet är generöst, hela 16 GB, men det finns dessutom plats för minneskort. Samtalskvaliteten är riktigt bra och batteritiden räcker ungefär två dagar vid normalt användande. Telefonen är 112 x 57 x 12,5 mm och väger 120 gram.

Samsung Omnia i900 är en bra utmanare till iPhone, men den når inte riktigt ända fram till iPhones kvalitet och användarvänlighet.

Hitta bästa pris för Samsung SGH-i900 Omnia 16 GB hos Prisjakt.nu.

Läs mer:
IDG: Kanske världens häftigaste förpackning!
Samsung Omnia – luren som på pappret klår Iphone
Första intrycket av Samsung Omnia

DN: Iphone-utmanaren Omnia i Sverige

NyTeknik: Samsungs nya är tuff utmanare till Iphone

Leave a Reply

Your email address will not be published.