Nokia 5310 XpressMusic

Nokia 5310 XpressMusicNokia 5310 är det första av Nokias försök till att haka på trenden med musikmobiler som Sony Ericsson inledde för några år sedan. 5310 är den billigaste mobilen i serien, men den är prisvärd.

5310 Xpress Music är en vanlig gsm-telefon med Nokias vanliga operativsystem Series 40. Telefonen har alltså inte stöd för 3g, vilket är ett minus. Ett annat minus är avsaknaden av wlan. Menysystemet påminner om alla andra Nokia-mobiler. Det är enkelt och användarvänligt. Är man van att använda en Nokiamobil så kan man direkt använda den här.

Eftersom det här är en musikmobil så har Nokia lagt ner mycket energi på just ljudet. De skickar med hörlurar av betydligt bättre kvalitet än de som brukar följa med andra Nokia-telefoner. Det går att koppla in vilka hörlurar som helst eftersom telefonen har en 3,5 mm standardkontakt för hörlurar. Dessutom följer det med ett hela 2 GB minneskort i kartongen, vilket behövs för endast 30 mb är inbyggt i telefonen. Om man inte nöjer sig med 2 GB är det bra att veta att det går att uppgradera till 4 GB. Enligt Nokia så har telefonen riktigt bra med speltid för musik, hela 18 timmar. Taltiden är ungefär fem timmar och standbytiden 300 timmar. Musikspelaren är tyvärr ganska dålig. Den saknar många viktiga funktioner och har vissa brister, som att volymstegen är lite för glesa – antingen blir det lite för hög volym eller lite för låg volym.

Kameran är inte mycket att hurra för, då den bara har 2 megapixlar och saknar autofokus. Den funkar för att skicka ett MMS, men mobilen kan knappast ersätta en digitalkamera. Internetfunktionerna är heller inte telefonens starka sida. Däremot är formatet och designen riktigt bra på 5310. Det är en riktigt liten telefon, med en storlek på 103,8 x 44,7 x 9,9 mm och en vikt på bara 71 gram. Men trots att telefonen är liten så är den välbyggd. Knapparna är sköna att använda och är lagom stora. Skärmen, en TFT på 2 tum med 1 600 000 färger och en upplösning på 240 * 320 är också lagom stor. Designen är snygg och färgsättningen i rött och mörkgrått känns läcker och modern.

Nokia 5310 är en bra musikmobil som lätt kan ersätta en mp3-spelare. Den är dessutom trevlig att ringa med, har bra ljud och kan ge en riktigt skön musikupplevelse om du kopplar in bra lurar till den. Dessutom är telefonen snygg och har ett smidigt format. För dig som söker en riktigt prisvärd mobiltelefon är 5310 ett bra alternativ.

Hitta bästa pris för Nokia 5310 XpressMusic hos Prisjakt.nu.

Läs mer:
DN: Nokia satsar på musikmobiler

Comments are closed.