Ericsson U500 en ny mobil plattform

Ericsson presenterade idag sin nya mobila plattform U500. Det är nästa generations arkitektur, en lösning baserad på tre processorer och ett multimediasystem som möjliggör ny multimediafunktionalitet och avancerade multitaskingmöjligheter.

Från Ericsson utlovas att U500 ska bana väg, inte bara för nya konsumenttjänster, utan utöka såväl användbarhet som kvalitet för dagens multimediatjänster.

Robert Puskaric på Ericsson säger att den kraftfulla multimediaplattformens prestanda och grafik mer liknar bärbara datorer än dagens mobiltelefoner.

U500 har revolutionerande egenskaper såsom videoinspelning av hög kvalitet, 12 megapixels stillbildskamera, en WVGA display och avancerat 3D-stöd. Dessutom stöds ljud av CD-kvalitet tillsammans med högupplöst video.

Genom att kombinera tre ARM11-processorer och hårdvaruacceleratorer tillsammans med toppmodern arktiektur har man skapat en kraftfull multimediaplattform som är både mindre och mer kostnadseffektiv än tidigare lösningar.

U500 kommer att bli tillgänglig under första halvåret 2009.

Observera att detta är en plattform från telekombolaget Ericsson, inte att förväxla med mobiltelefontillverkaren Sony Ericsson.

Läs mer

IDG: Ericsson presenterar framtidens mobiler

Andra bloggar om:
, , .

Leave a Reply

Your email address will not be published.