HTC Touch Diamond

Taiwanesiske HTC har lanserat sin nya mobil, HTC Touch Diamond. Den anges vara en lyxtelefon som har alla funktioner och finesser man kan tänka sig.

HTC Touch Diamond
Touch Diamond är en smartphone som kan det mesta. Det är en handdator, musikspelare och mobil i ett. Förutom det så är den utrustad med diverse bra-att-ha-saker som anteckningsblock, diktafon, e-postklient och kalender. Vill man köpa till extra program så finns det en hel del att välja mellan. Det finns cirka 2000 program utvecklade till Windows Mobile. Vidare lockar telefonen med 7.2 Mbit/s eller Turbo 3G (HSDPA), en autofokuskamera på 3,2 megapixel, FM-radio och inbyggd GPS. Telefonen har också en You Tube-klient och Google Maps.

Touch Diamond är baserad på Windows Mobile 6.1. Gränssnittet kallas för Touch Flo 3d. Telefonen styrs dels med pekskärmen och dels med en navigationsknapp. Skärmen är på 2.8 tum och har en upplösning på 640×480 punkter. Taltiden är upp till 330 minuter och standby-tiden upp till 396 timmar.

Allt med Touch Diamond är diamantformat. Lådan som telefonen levereras med är diamantformad och telefonens baksida är designad som en diamant, vilket skapar illusionen av 3D, trots att baksidan är helt slät. HTC har tänkt mycket just på själva känslan av telefonen vid tillverkningen. Telefonen är svart, liten och läcker.

Mobiltelefonen är väldigt liten och lätt. Touch Diamond väger bara 110 gram. Känslan av att hålla telefonen i handen är bra, man märker att mobilens form är genomtänkt. Det finns 4 GB minne inbyggt. Tyvärr finns det inte plats för att bygga på ytterligare med minne, men för de flesta mobilanvändare så räcker det gott och väl med det inbyggda minnet.

Touch Diamond har i likhet med Xperia kallats för ”den nya Iphone-dödaren”. Men recensenterna är oeniga. En del hävdar att ”diamanten” slår Iphone med hästlängder när det gäller funktionalitet. Andra menar att Touch Diamond bara är en Iphone-wannabe, att telefonen visserligen har alla Iphones funktioner, men att den saknar själva upplevelsen. Testa Touch Diamond och avgör själv.

Hitta bästa pris för HTC Touch Diamond på prisjakt.nu

Köp HTC Touch Diamond direkt hos Tre från 0 kr med abonnemang.

Andra bloggar om:
, .