Bloggerskor använder iphone

En snabbanalys av Sveriges största bloggerskor visar att mobilen, föga förvånande, är en del av vardagen. Vissa skriver inte så mycket om mobilen i sig, men använder den gärna till att skriva inlägg med. Det framgår inte hos alla, men samtliga som talar om vilken mobil de använder har en iphone.

Bloggportalen har delat upp bloggarna i privata bloggar och proffsbloggar. Topp tre i båda kategorierna utgörs av unga kvinnor som bloggar om sitt liv.

Kenza har den största privata svenska bloggen enligt Aftonbladets bloggportal. Kenza, 20 år, bloggar om sitt liv, delvis bloggar hon från mobilen. Tyvärr tycks inte tekniken riktigt vara på hennes sida eftersom hon nyligen hade problem med bloggappen. För stunden tycks valet vara en iphone 4, trots att Kenza varit motståndare länge.

Foki vann tre utmärkelser i Blog Awards 2009; årets blogg, årets mest originella blogg och årets nykomling! Hon är en ung tjej som bloggar om sitt liv. Hon tycks ha visst teknikintresse och har berättat om bikinin som kan ladda mobilen. Även här är det en iphone som gäller och vissa inlägg om hur man stylar den med nya skal.

På tredje plats återfinns Desiree Nilsson, en bloggtjej från Söder (Stockholm), som tycks göra vissa inlägg från mobilen,
som också ringer konstant. Vad det är för mobil, tycks dock inte framgå.

Topp tre för de professionella är:

Kissie, försöker blogga mer på riktigt och inte så mycket från mobilen för att producera inlägg av högre kvalitet. Av bilderna att döma är det även här en iPhone som gäller.

Paow bloggar – hör och häpna – om sin vardag. Emellanåt handlar det dock om appar i mobilen. Även här en iphone…

På tredje plats hamnar Blondinbella, som kanske är den som ändå är mest välkänd av bloggerskorna. Hon berättar att hon stänger av mobilen, men i övrigt nämns den inte så mycket.