6210 Navigator

Nokia 6210 NavigatorNokia 6210 Navigator leder dig rätt. Mobiltelefonen har både inbyggd gps och kompass.

Världens största mobiltelefontillverkare satsar på att sälja 35 miljoner gpsmobiler under 2008. Pressmeddelandet hänvisar till en undersökning gjord av Canalys där 60 procent av mobiltelefonkunderna gärna ville ha en gps inbyggd i sin mobil.

GPSen kan ställas om i olika lägen för att hitta gångvägar eller bilvägar. Tidigare versioner av Nokias GPSer har erbjudit krångliga omvägar för gående eftersom de bara visat bilvägar, men det ska man slippa med Nokia 6210 Navigator. Kartor för hela Norden finns inlagda från början och en kartuppdatering går snabbt att ladda hem. En komplett karta tar upp några få megabyte medan en uppdatering inte är mer än några hundra kilobyte stor. Turbo3G (HSDPA) gör att det inte tar lång tid att hämta en uppdatering.

Tekniken A-GPS (assisted GPS) stöds; vilket innebär att GPSen hittar satelliten på bara några sekunder. Dessutom är GPSen färdig att använda direkt – även om du inte har stoppat i ett sim-kort i mobilen.

Förutom just GPS finns två inbyggda kameror, en för videosamtal och en för stillbilder. Den senare är på 3,2 megapixel och har 4 x digitalzoom. Skärmen är 2,4 tum stor. För musikälskaren finns både en inbyggd mp3spelare och en FM-radio.

Mobiltelefonen har ett internminne på 120 MB och ett minneskort på 1 GB av typen microSD.

Taltiden är tyvärr inte speciellt imponerande utan anges vara upp till 2,8 timmar medan du kan använda GPSen i fyra och en halv timme.

Nokia 6210 Navigator släpps under andra halvan av 2008. Hitta bästa pris för Nokia 6210 Navigator på prisjakt.nu.

DN har testat: Mobilen guidar dig – in i minsta steg.


Andra bloggar om:
, ,.

Leave a Reply

Your email address will not be published.