Sony Ericsson Naite

Sony Ericsson NaiteNaite är tillsammans med C901 först ut i Sony Ericssons miljösatsning GreenHeart. Det är en mobiltelefon utformad med omtanke på miljön och ett klockrent exempel på att miljöanpassning inte behöver innebära försämring.

Miljövinsterrna är flera i GreenHeart-programmet; Naite är tillverkad av minst 50 procent återvunnen plast och färgen är vattenbaserad. Genom att leverera en elektronisk manual istället för en tryckt instruktionsbok har storleken på förpackningen kunnat minskas. Det innebär inte bara att det går åt mindre papper utan också att transporterna blir mer effektiva och ger en lägre miljöbelastning. Naite leveras också med Sony Ericssons nya lågenergiladdare. Allt som allt ska detta leda till att koldioxidbelastningen blir femton procent lägre under telefonens livscykel.

Miljötänkandet innebär också applikationer som ska hjälpa användaren att göra grönare val i vardagen och visar hur mycket koldioxid som sparas genom ett grönare val. Sony Ericsson har uttalat ett mål om att vara en ledstjärna för hållbar tillverkning i hela mobiltelefonbranschen. GreenHeart utgör en nyckelroll i tillverkarens nya produktstrategi.

Givetvis finns en inbyggd kamera på två megapixel med 2,5 gångers zoom; som räcker långt för vardagsbehov. Det går också att använda kameran till videoinspelning och det finns stöd för fotobloggning, videobloggning eller bildpublicering på Facebook.

Mobiltelefonen väger 84 gram och mäter 108 x 47 x 12,6 mm. Skärmen är en 2,2 tums TFT-skärm med stöd för 262 141 färger och QVGA-upplösning om 240 x 320 pixlar.

Sony Ericsson Naite stöder GSM, GPRS, EDGE och UTMS. Det går alltså bra att använda såväl 2G- som 3G-nät med telefonen.

Det interna minnet är på 100 MB, men det går att stoppa i ett minneskort av typen SanDisk microSD™. Stöd för Bluetooth. Taltiden anges vara upp till 9 timmar och 40 minuter eller upp till 380 timmars standby-tid. Tal- och standby-tider varierar beroende på nätinställningar, SIM-korts typ och anslutna tillbehör.

Naite finns i två färger; silver (“Vapour Silver”) eller röd (“Ginger Red”) och finns ute på marknaden nu.

Hitta bästa pris för Sony Ericsson Naite hos Prisjakt.nu.

Läs mer:
Aftonbladet: Blå-gul mobil blir grönare

Leave a Reply

Your email address will not be published.