Samsung Galaxy S

Samsung Galaxy S är en av de mest populära mobiltelefonerna på den svenska marknaden och ett rejäl konkurren till iPhone4. Mobiltelefonen utmärks av en av marknadens största super AMOLED-pekskärmar på hela fyra tum, en kraftfull processor och en 5-megapixelkamera som kan spela in video i HD.

Samsung Galaxy S

Galaxy baseras på Googles operativsystem Android 2.2 (Froyo) och styrs nästan uteslutande med den stora pekskärmen som har en upplösning om 480 x 800 pixlar och kan visa 16 miljoner färger. Hela telefonen mäter 122,4 x 64,2 x 9,9 mm och väger 118 gram.

Batteriet har en kapacitet på 1500 mAh vilket innebär en standbytid på 625 timmar och upp till nästan 13 timmars taltid över gsm-nätet. Den stöder GSM, Edge, 3G, HSDPA och HSUPA i frekvensbanden 850, 900, 1800, 1900 och 2100 MHz. Högsta möjliga surfhastighet med mobiluppkoppling blir alltså 7,2 megabit per sekund.

Processorn är en S5PC111 som arbetar med en klockfrekvens om 1 GHz. Minnet kan utökas till 32 GB med minneskort av typen MicroSD.

Med enkelhet hanterar du såväl SMS och MMS som e-post. Inmatningen har stöd för både T9 och swype.

Standardiserade uttag gör det enkelt att ansluta telefonen till såväl datautrusning via microUSB eller trådlöst via bluetooth som högtalar med en standard stereoutgång (hörlurskontakt) om 3,5 mm.

Inbyggd GPS.

M3 rekommenderar
I september 2010 fick Galaxy S utmärkelsen M3 rekommenderar. I test skrevs: ”Superskärm. Pekskärmen är fantastisk responsiv, och det är inga problem att skriva i direkt solljus”, ”Snabb” och ”Vansinnig skärm”. Sammanfattningsvis skrivs ”Samsung Galaxy S är definitivt en av de bästa Androidtelefonerna som släppts”.

Bra val! från PC för alla
I september 2010 fick Galaxy S utmärkelsen Bra val! av PC för alla. ”Stor skärm”, ”bra prestanda” och ”tunn och lätt”. Sammanfattningsvis sägs: ”Det här är en på alla sätt högklassig smartphone med stora möjligheter”

Speciellt rekommenderad av Bild & Ljud hemma
Galaxy S beskrivs som en smartphone med många funktioner. Bland annat hyllas telefonen för att den har stöd för de allra flesta videoformat, för sin prestanda och för dess skärm. Om skärmen skriver recensenten att den är “helt enkelt superb”. Journalisten skriver i sin konklusion; “Detta är den bästa Androidmobil vi har testat”.

Bäst pris
Hitta bästa pris för Samsung Galaxy S hos Prisjakt.nu.

Läs mer:
Aftonbladet: Här är Samsungs nya värstingmobil
DN: Samsung höjer ribban, Androiderna som ska utmana iPhone

Leave a Reply

Your email address will not be published.