iPhone hetare än någonsin

Apples mobiltelefon iPhone är hetare än någonsin. Det intrycket ger i alla fall tidningsförlaget IDGs nyhetsbevakning. Under de senaste dagarna har det skrivits många artiklar om den amerikanska mobilen.

Det hela började tidigare i veckan med huvudnyheten att en svensk lyckats “hacka” en iPhone och därmed få den att fungera i Sverige inklusive stöd för dataöverföring via Edge. Se Hackad Iphone fungerar i Sverige.

I artiklen Snart dags för årets Apple Expo spekuleras om att planerna för en europeisk lansering av iPhone kommer att avslöljas på årets Apple Expo i Paris (25-29 september).

Nästa artikel, iPhone slår rekord i nöjda användare, avslöjar att iPhones användare till 77 procent är väldigt nöjda. Dock framgår också att det användarna är mest missnöjda med är hastigheten i AT&Ts EDGE nätverk, att det inte går att klippa och klistra text. Det finns inte heller möjlighet att köra tredjepartsprogram inklusive java. Dessutom upplevs lagringskapaciteten som för begränsad.

I en tredje artikel, Justine fick en iPhone-faktura på 300 sidor, berättas om Justine Ezarik som skickar 35 000 sms per månad. Mobiloperatörern AT&T har som standard att skicka ut detaljerade fakturor. I Justines fall var fakturan hela 300 sidor lång med specifikation om varje samtal och sms. Hon kommer framöver att få sin faktura elektroniskt.

Slutligen har man också skrivit en mindre notis (mer en länk till en tredjepartsartikel: iPhone development with PHP and XML) om hur du kan skriva en egen applikation med hjälp av php och xml: IBM lär dig skriva program till iPhone.

Andra bloggar om:
, , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published.